میلگرد حرارتی چیست ؟
در اجرای ساخت و ساز پروژه های ساختمانی از مصالح مختلفی استفاده شده که هر کدام وظایف خاصی دارند از جمله مشکلاتی که در مهندسان در زمان ساختمان سازی با آن مواجه هستند ؛ مشکل ترک خوردگی سقف می باشد برای حل این مشکل بهرین راه استفاده از میلگرد حرارتی پس از بتون ریزی است این میلگردها با عنوان آرماتور حرارتی نیز شناخته می شوند , ابن نوع میلگردها از تنش های ناشی از جمع شدگی و حرارت بتون جلوگیری کرده و از جمله اجزای سقف تیرچه و بلوک محسوب می شود . گلنرده سعید تولید کننده حفاظ نرده فرفورژه با طرح های جدید حفاظ شاخ گوزنی ، حفاظ آکاردئونی ، درب فرفورژه و….. در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما بمانید با :
- میلگرد حرارتی چیست ؟
- اهمیت و دلیل استفاده از میلگردهای حرارتی
- بهترین محل قرارگیری میلگردهای حرارتی
- نحوه بستن میلگردهای حرارتی در سقف
- روش های جایگزین میلگرد حرارتی
طرح های جدید حفاظ شاخ گوزنی
میلگرد حرارتی چیست ؟
میلگردها انواع مختلفی دارند که با توجه به کاربردشان انتخاب می شوند از جمله این سازه میلگرد حرارتی بوده که در مقایسه با میلگردهای معمولی کاربرد بیشتری دارد استفاده از این محصول موجب شده تا استحکام بتون بیشتر تضمین شود و از وقوع پیامدهای احتمالی و بروز خطرات جلوگیری کند ؛ این میلگردها به صورت عمودی بر جهت تیرها و یا به شکا شبکه ای هنگام ساخت سقف تیرچه بلوک , تیرچه کامپوزیت یا دال بتونی اجرا می شود فاصله این نوع میلگردها از قطر کمتری نسبت به دیگر میلگردهای به کاررفته در جهت ساخت اسکلت و تیرچه ها برخوردار است و اغلب به روش جوش سرد یا مفتول به هم متصل می شوند روش محاسبه میلگردهای حرارتی بسیار خاص بوده و باید در قسمت هایی که مورد نیاز است به خصوص دال ها , پی ها و.. از این نوع استفاده شود .
تولید و نصب درب فرفورژه
اهمیت و دلیل استفاده از میلگردهای حرارتی
بتن در حین گیرش اولیه گرایش زیادی به ترک خوردگی , انقباظ و انبساط پیدا می کند ؛ یکی از مشکلاتی که مهندسان در هنگام ساختمان سازی با آن مواجه هستند مشکل ترک خوردگی سقف است اما ایجاد ترک در بتون سقف در ساخت بنا مشکل ایجاد نمی کند اما هنگام بروز نیروهای کششی و جانبی مانند زلزله بسیار خطرآفرین می باشد برای رفع این مشکل مهندسان استفاده از میلگردهای حرارتی را پیشنهاد می کنند این سازه در واقع از بالارفتن حرارت بتون در زمان گیرش و و ایجاد ترک جلوگیری می کند .بنابراین اهمیت استفاده از میلگردهای حرارتی شامل موارد زیر است .
- افزایش باربری سازه
- جلوگیری از گسستگی دیافراگم
- کاهش احتمالی فروریختن سقف در حین حوادثی مانند زلزله و آتشسوزی
بهترین محل قرار گیری میلگرهای حرارتی
مناسب ترین محل برای قرار گیری میلگرد حرارتی برای کنترل ترک خوردگی بر اساس آیین نامه ACI 360R -10 یک سوم بالای ضخامت دال بتنی است .
نحوه بستن میلگردهای حرارتی در سقف
نحوه اجرای میلگردهای حرارتی باید در دو جهت عمود بر هم در بخش بالای سقف تقریبا دو سانتی متر پایین تر از سطح بالایی بتن قرار گیرد ؛ آرماتور حرارتی و جمع شدگی باید تقریبا 2 سانتی متر از یونولیت فاصله داشته باشد تا میلگرد درگیری بیشتری با بتون پیدا نموده و موجب بهبود عملکرد آن گردد ؛ برای استفاده از این میلگردها در سقف ابتدا آرماتورهای مشبک عمود بر هم می سازند برای بستن این میلگردها به هم از دو روش مختلف استفاده می شود به طور کلی آنها یک سوم بالاتر از دال بتونی قرار میگیرند .
روش متقاطع :
در این روش دو میلگرد روی هم قرار گرفته و در این حالت نوعی سیم از زیر و روی آن عبور داده شده تا به شکل ضربدری به هم متصل شود در نهایت دو سر سیم را با امبردست می پیچند سپس انتهای سیم به سمت پایین خم می شود تا سطح صاف از آرماتور ایجاد شود .
روش کراواتی :
پس از چیده شدن میلگردهای حرارتی روی هم سیم از زیر میلگرد پایینی عبور نموده و از امتداد میلگرد حرارتی بالایی عبور می کند تا دو سر سیم را به هم وصل نماید . از این روش اغلب برای مقاوم سازی پی ساختمان و سقف ها استفاده می شود .
روش های جایگزین میلگرد حرارتی
برخی از مهندسین سازه اعتقادی به استفاده از میلگردهای حرارتی نداشته و جایگزینی برای آهن از جمله , استفاده از بتن الیافی , کم کردن نسبت آب به سیمان و استفاده از فوق روان کننده ها را پیشنهاد می کنند