لوازم مورد نیاز آهنگری
یکی از پر استفاده ترین و در عین حال قدیمی ترین روش های شکل دادن آهن , آهنگری است ؛ آهن سخت و غیر قابل انعطاف پذیر است ؛ هنر ساخت آهن با کوبیدن و فشار دادن فلز با استفاده از لوازم آهنگری است ؛ ازجمله وسایل و اشیایی که به دست آهنگران تولید می شوند نرده ها و حفاظ ها , درب های فلزی , ابزارآلات , ادوات کشاورزی و… است در گذشته برای کوبیدن فلز از ابزارهایی مانند چکش و سندان استفاده می شد البته هنوز هم از این ابزار در این صعت استفاده می شود اما به شکل های و روش های مختلف . گلنرده سعید تولید کننده حفاظ نرده های فرفورژه با انواع حفاظ آکاردئونی ، درب فرفورژه ، حفاظ شاخ گوزنی و…. کلی سازه های تولید شده در آهنگری این مجموعه در خدمت شماست . جهت ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با ادامه مطلب
جدیدترین طرح های حفاظ شاخ گوزنی
انواع لوازم آهنگری
کوره اهنگری :
از جمله مهم ترین لوازم آهنگری کوره آهنگری است ؛ که برای حرارت دادن و فورجینگ آهن استفاده می شود استفاده از کوره روشی ساده برای رساندن قطعات مورد نظر به دمای مناسب برای شکل پذیری است .
اره برقی آهنگری :
از جمله لوازم آهنگری اره برقی یا همان دستگاه فرز بوده که از آن برای برش قطعات آهنی استفاده می شود فرز با دست نگهداشته شده و منبع تغذیه آن برق شهری است این سازه باید از ساختار ارگونومیک برخوردار باشد تا هنگام فعالیت طولانی مدت دست کاربر خسته نشود از فرز برای برش اجسام سخت , حذف زنگ زدگی , تیز کردن ابزارآلات باغبانی و خانگی و… استفاده می شود .
دریل آهنگری :
دریل از دیگر لوازم آهنگری پر استفاده بوده که وظیفه آن سوراخ کاری بر روی سطوح مختلف اعم از چوب , وسایل و دیگر فلزات است ؛ انواع دریل شامل دریل برقی ,چکشی , گیربکسی , شارژی , دستی , بتن کن , و ستونی است که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای مختلف خود را دارا هستند اگر قصد خرید این وسیله با کاربردهای سبک را دارید می توان به سراغ دریل های 350 تا 500 وات رفت و اگر می خواهید سوراخ کاری های مکرر روی قطعات فلزی انجام دهید از دریل هایی با توان بالا در بازه 600 تا 850 وات را تهیه کنید .
گلنرده چدنی و فرفورژه د طرح های جدید
چکش و پتک اهنگری :
برای تغییر شکل قطعات در فرآیند آهنگری از ضربه زدن یا کوبش توسط چکش آهنگری استفاده می کنند , چکش کوچکتر از پتک است و برای کارهای ظریف استفاده می شود ؛ از پتک نیز برای ضربه های شدید به فلزات استفاده می شود ؛ چکش ها و پتک ها انواع مختلفی داشته و هر کدام کاربردهای خاصی دارند از پر استفاده ترین چکش ها و پتک ها می توان به چکش و پتک آهنگری سرتیز , چکش و پتک آهنگری دو سر , چکش و پتک آهنگری چکشی و.. اشاره کرد .
انبر آهنگری:
آهنگرها مداوم در حال گرم کردن , نگه داشتن و ضربه زدن هستند فرد آهنگر باید بتواند یک قطعه فلز 1400 درجه ای را به مدت طولانی نگه دارد به همین دلیل ابزارهای ضروری شما گیره و انواع انبر است اندازه انبر در قطعه مهم بوده تا آن را رها نکنید و نیز به خود آسیب نرسانید با انبر می توان بدون دست زدن به فلز آن را به صورت طولانی مدت نگه داشت .
گیره آهنگری :
از گیره برای ثابت نگه داشتن قطعه استفاده می کنند با استفاده از این ابزار دست شما از آسیب ایمن خواهد بود چرا که ممکن است در صورت نگه داشتن قطعه با دست توسط چکش یا پتک به دست آسیب وارد شود گیره ها در ابعاد و اندازه های متفاوتی ساخته می شوند .
سندان آهنگری :
از دیگر اجزای مهم در کارگاه های آهنگری سندان است ؛ این ابزار باید به قدری مستحکم و استوار باشد که بتواند نیروی حاصل از وارد کردن ضربه به قطعه کار را به خوبی تحمل نموده و نیز برای حفظ کارایی به اندازه کافی برگشت سطحی هم داشه باشد بیشتر مدل های سندان یک سر گرد و یکسر مربعی دارند که راهنمای شکل دهی قطعات کار است ؛ همچنین این ابزار دارای شکل های مختلف در سراسر سطح خودش بوده که توسط ان آهنگر به راحتی آهن را با ضربات چکش شکل می دهد .
از دیگر ابزارهای اهنگری می توان به منگنه ساده و دسته دار , برس سیمی ( برای صاف و مسطح کردن سطح فلزات ) , قالب های شکل دهی ( مایع فلزات درون آنها ریخته شده و شکل دلخواه ایجاد می شود ) و مغاریا اسکنه ( برای ایجاد شکل های ظریف روی فلزات ) اشاره کرد .